“Ambient i shkëlqyeshëm dhe mikpritje e jashtzakonshme”. Kështu shprehen zakonisht mysafirët e kënaqur që e vizitojmë restorantin e posahapur “Amfora” të familjes Nurishi në Solothurn.

Bëhet fjalë për një përvojë shumëvjeçare e një gastronomi të mirëfilltë, i cili vjen me një eksperiencë mesdhetare nga bregdeti kroat, saktësisht nga Medulini. Përvojën e tij të gastronomit ai e ka trashëguar nga katër breza të familjes së tij.

Që nga viti i largët 1948, familja e tij fillimisht ishte vendosur në Ilirska Bistricë të Sllovenisë dhe nga viti 1957 në Pula të Kroacisë dhe nga viti 1974 ne Medulin, duke menaxhuar me sukses restorantin me të njëjtin emër.

Ai ka një reputacion ndërkombëtar, duke pasur parasysh se gjatë sezonit e vizitojnë me mijëra e mijëra turistë nga e mbarë bota, informon Shtegu.com. Ushqimet që i ofron “Amfora” janë kryesisht të specialiteteve ballkanike, por edhe të atyre italiane e më gjerë.

Restaurant Amfora
Baselstrasse 68, Solothurn