Një nga austriake Vjena tashmë një vit është në pritje të pensionit si e ve, nga burri i saj i ndjerë, i cili vjen nga Maqedonia e Veriut. Helga D. nga lagja Favoriten kishte bërë një kërkesë, por nuk kishte marrë përgjigje. Tani 70-vjeçarja duhet të shkojë në punë për të ushqyer vetveten dhe macet e saj, shkruan “Kronen Zeitung”.

Bashkëshorti i saj Zoran D. vdiq më 14 Janar 2019 në moshën 58-vjeçare. Gruaja e tij e dorëzoi kërkesën për pensionin e të vejave në fillim të shkurtit, por deri më sot ajo nuk ka marrë asnjë cent, sepse mungojnë dokumente të rëndësishme nga Maqedonia. “Unë kam qenë dy herë në Ambasadën e Maqedonisë. Sipas ekranit të celularit, unë kam thirrur 44 herë dhe askush nuk e ngrit telefonin”, thotë vienezja.

Për sa kohë që Maqedonia e Veriut nuk e furnizon me diokumentet e nevojshme, duart e institucionit austriak të sigurimeve pensionale janë të lidhura. Helga D. aktualisht merr 971 euro në muaj – për apartamentin dhe jetën për të dhe dy macet e saj. Në mënyrë që të përfundojë takimet, ajo duhet të punojë një herë në javë.