Nga sot “ALFAT” nuk do të ekzistojnë! Ata u zëvendësuan me Njësinë e re për ndërhyrje.
Në qendrën policore Gjorçe Petrov, sot u promovua Njësia e re policore për intervenim, e formuar nga Njësia e deritanishme për rend dhe qetësi, Njësia për intervenim dhe përgjigje të parë “ALFA” dhe Njësia për asistencë dhe sigurim të transportit.
Njësia e re do të jetë kompetente për përcjelljen e situatës në sferën e sigurisë publike në rajonin e Sektorit për Punë të Brendshme dhe ndërmarrjen e veprimeve dhe masave nga sfera e rendit dhe qetësisë publike, parandalimin e krimit dhe veprimin ndaj kërkesës për asistim të realizimit të vendimit të miratuar./ina