Profesori i njohur amerikan, Edward Joseph ka reaguar për mini-shengenin ballkanik në një intervistë të tij të dhënë para disa dite

Reagime të shumta janë duke ardhur pas takimit të fundit të Tiranës për “mini-shengenin” ballkanik, e të cilat tashmë kanë kaluar edhe kufijtë. I fundit është profesori amerikan Edward Joseph, i cili thotë se ai e kupton pozicionin e Vucicit, që do izolimin e Kosovës, por ai nuk është duke e kuptuar pozicionin e Edi Ramës. “Ne e kuptojmë pozicionin e Vuçiçit. Ai do ta izolojë Kosovën. Ajo që nuk është e kuptueshme është pozicioni i Edi Ramës. Pse po e bën ai këtë? Dhe pse po e tolerojnë strukturat politike në Shqipëri një gjë të tillë?”, ka thënë Joseph, profesor në universitetin John Hopkins në Washington./ina