Bashkëshortja dhe fëmijët e tij kanë pasaportë zvicerane. Prindi kosovar tani duhet të largohet nga Zvicra sepse kishte marrë ndihmë sociale dhe kishte kryer një vepër penale. Një kosovar me vendbanim në Kantonin St. Gallen, do të dëbohet nga Zvicra pas një vendimi të Gjykatës Federale zvicerane. Gruaja e tij me rrënjë kosovare dhe pesë fëmijët së bashku, kanë pasaportë zvicerane. Delikuenca, përfitimet e sigurimeve shoqërore dhe borxhet e tij, flasin kundër zgjatjes së lejes së qëndrimit.

Për herë të parë në Zvicër, kosovari kishte ardhur në vitin 2000, në moshën 13-vjeçare. Prindërit e tij bënë një kërkesë për azil, e cila iu refuzua. Sidoqoftë, familja mori një lejeqëndrim të përkohshëm. Në vitin 2005 lejeqëndrimit i kërkuesit u revokua, sepse ai kishte kryer një vepër penale.

Personi në fjalë ishte zhdukur dhe Zyra Federale e atëhershme për Refugjatë lëshoi një ndalim hyrje në vitin 2008. Kjo është e vendim të Gjykatës Federale të publikuar të martën. Ankuesi më pas në mënyrë të paligjshme hyri në Zvicër disa herë. Më në fund, kosovari u martua me një grua zvicerane në vitin 2011, shkruan «20 Minuten», përcjell Shtegu.com.

Në kuadër të bashkimit familjar, kosovari hyri në Zvicër në vjeshtë të vitit 2011. Në të njëjtën ditë, ai u paralajmërua nga Ligji i të huajve dhe iu kërkua që të sillej siç duhet sipas rregullave të lLgjit penal dhe të punësohej. Përndryshe lejeqëndrimi do t`i tërhiqej.

Që nga fillimi, ankuesi mori ndihmë sociale. Sidoqoftë, lejeqëndrimi i tij iu zgjat nga 2012 në 2014.Pasuan disa gjoba për vepra penale në komunikacionin rrugor. Kosovari nuk gjeti ndonjë punë dhe borxhet e tij arritën në rreth 30,000 franga zvicerane në fund të vitit 2017.

Pas një urdhri tjetër ndëshkues në tetor të vitit 2015, Zyra e Migracionit në St. Gallen vendosi që lejeqëndrimi i kosovarit të mos zgjatej më. ÇIfti kishte pesë fëmijë.

Duke iu referuar marrëdhënies së ngushtë me fëmijët e tij, Konventës për të drejtat e fëmijës dhe të drejtën për një jetë familjare, burri u ankua se interesat e tij nuk ishin peshuar siç duhet. Sidoqoftë, si Gjykata Administrative në St Gallen, edhe Gjykata Supreme Federale zvicerane tani arriti në përfundimin se faji i aplikantit si rezultat i varësisë nga mirëqenia sociale, është i konsiderueshëm.

Ai nuk kishte bërë asnjë përpjekje serioze për të marrë punë për rreth shtatë vite. Përkundrazi, mund të supozohet se ai ka vendosur një marrëdhënie të përhershme me entin social. Për t’i bërë gjërat edhe më keq, ai kishte krye me vite delikte.