Sondazhi i fundit nga Instituti për Kërkime Politike në Shkup (IPIS) tregon epërsinë e VMRO-DPMNE-së tek kampi maqedonas, ndërsa BDI tek kampi shqiptar. Por kjo anketë tregon rritje të ASH-së. Anketa u realizua gjatë periudhës 2 dhe 6 dhjetor 2019 ku ishin përfshirë mbi 1121 anketues në të gjithë Republikën e Maqedonisë së Veriut. Bashkëngjitur më poshtë janë rezultatet e sondazhit në lidhje me vlerësimet e partive politike, i cili tregon mbështetjen e përgjithshme të partive politike në krahasim me dy sondazhet e publikuara më parë, si dhe vlerësimet e maqedonasve dhe shqiptarëve.