Apple ka lëshuar një version të softuerit iOS 13, i karakterizuar nga cilësimet e përmirësuara të intimitetit.
Sidoqoftë, programi ende mund të gjurmojë vendndodhjen e përdoruesit, edhe kur opsioni Shërbimet e Vendndodhjes është i fikur për të gjitha aplikacionet dhe shërbimet.
Raportohet se iPhone 11 Pro vazhdon të njoftojë modulin e tij GPS se po mbledh të dhëna për vendndodhjen dhe as nuk po i fsheh ato, transmeton lajmi.net.
Sipas Politikës së Intimitetit të Apple, telefoni do të dërgojë në mënyrë periodike vendndodhjen me etiketat gjeo-etiketuese të pikave të nxehta dhe kullave Wi-Fi aty pranë, në formë anonime dhe të koduar. Apple, megjithatë, thekson se kjo mund të çaktivizohet sistematikisht për secilin aplikacion veç e veç.
Sidoqoftë, provat video të publikuara nga studiuesi i sigurisë Brian Krebs tregojnë se edhe nëse opsioni është “i fikur” për secilën aplikacion dhe pastaj çaktivizon pranimin e të dhënave, GPS ende njofton serverin misterioz se është në dispozicion në internet.
Në një deklaratë, inxhinierët e Apple thanë se nuk panë ndonjë rrezik specifik sigurie në këtë./ina