Pagat e njerëzve të tjerë gjithmonë nxisin kuriozitet, madje as miqtë nuk hezitojnë të jua tregojnë apo të ju pyesin për të. Megjithatë, pagat e presidentëve dhe kryeministrave nuk janë sekrete.

1. Donald Trump, President i SHBA
1 dollar në vit.
Donald Trump refuzoi pagën e tij presidenciale prej $ 400,000 në vit ($ 33,000 në muaj, 1,095 $ në ditë) duke thënë se rroga e tij vjetore do të jetë vetëm $ 1 për çdo vit pune (ai nuk mund të marrë më pak nga ligji).
Pasuria e presidentit aktual të SHBA është 3 miliard dollarë, kështu që ai mund të përballojë të punojë pa shpërblim. Para Trump, Herbert Hoover dhe John F. Kennedy punuan pa pagesë.

2. Petro Poroshenko, President i Ukrainës
12,220 dollarë në vit.
Presidenti i Ukrainës fiton 12,220 dollarë në vit (1,018 dollarë në muaj, 33 dollarë në ditë). Sipas Forbes, Petro Poroshenko është personi i gjashtë më i pasur në Ukrainë. Pasuria e tij është 1.3 miliardë dollarë.
Paga minimale mujore në Ukrainë është 133 $.

3. Xi Jinping, President i Republikës Popullore të Kinës
20,500 dollarë në vit.
Xi Jinping fiton një pagë modeste prej 20,593 dollarë në vit (1,716 dollarë në muaj, 56 dollarë në ditë), dhe ai e kishte këtë rrogë që nga viti 2015 kur u rrit me 62%! Udhëheqësi i PRC, gruaja e tij dhe vajza e tij nuk posedojnë asnjë biznes, por pasuria e të afërmve të tij të afërt vlerësohet në 376 milionë dollarë.
Paga minimale mujore në Kinë është $ 150- $ 300 dhe varet nga ligjet e secilës krahinë.

4. Sauli Niinistö, President i Finlandës
146,700 dollarë në vit.
Presidenti i një prej vendeve më të pasura në botë, i cili është rizgjedhur për mandatin e tij të dytë, fiton 146,700 dollarë në vit ($ 12,225 në muaj, 402 dollarë në ditë).
Paga minimale mujore në Finlandë nuk kufizohet nga ligji dhe sipas burimeve të ndryshme është afërsisht 2.000 dollarë.

5. Vladimir Putin, president i Rusisë
151,000 dollarë në vit.
Vladimir Putin fiton $ 151,032 në vit ($ 12,586 në muaj, 414 dollarë në ditë).
Paga minimale mujore në Rusi është 140 $.

6. Theresa May, Kryeministre e Mbretërisë së Bashkuar
198,500 dollarë në vit.
Kjo grua udhëheqëse rregullon vendin në mënyrë strikte dhe fiton $ 198,509 në vit ($ 16,542 në muaj, 544 $ në ditë). Ajo është gjithashtu e dashuruar pas këpucëve.
Ajo ka një koleksion të madh, dhe çdo palë mbahet në një kuti transparente në mënyrë që ajo të mos humbasë kohën duke kërkuar për këpucët e nevojshme.
Paga minimale mujore në Mbretërinë e Bashkuar është 1,569 $.

7. Emmanuel Macron, President i Francës
211,500 dollarë në vit.
Paga e presidentit më të ri të Francës është $ 211,530 ($ 17,628 në muaj, $ 580 në ditë). Para karrierës së tij politike, Macron ishte shumë i suksesshëm në industrinë bankare. Ai madje mori edhe pseudonimin e “Mozartit të Financave”, dhe komisionet e tij vlerësohen më shumë se 1 milion dollarë në vit.
Paga minimale mujore në Francë është $ 1,758.

8. Jimmy Morales, President i Guatemalës
232,000 dollarë në vit.
Një ish-komedian dhe aktor, Jimmy Morales, president i Guatemalës, është udhëheqësi më i paguar i vendeve të Amerikës Latine me një pagë prej $ 231,000 ($ 19,300 në muaj, 634 $ në ditë). Pasi u bë president, ai përmbushi premtimin e fushatës dhe dha 60% të pagës së tij për bamirësi.
Paga minimale mujore në Guatemalë është afërsisht $ 200.

9. Angela Merkel, kancelare e Gjermanisë
263,000 dollarë në vit.
Paga e Angela Merkel është $ 263,000 në vit ($ 22,000 në muaj, 720 dollarë në ditë). Ajo jeton në një ndërtesë të rregullt 5-katëshe në Berlinin qendror.
Paga minimale mujore në Gjermani është 1,780 $.

10. Justin Trudeau, Kryeministër i Kanadasë
267,000 dollarë në vit.