Nxjerrja e gjuhës jashtë është një përshëndetje në Tibet, ndërsa në shumë vende të tjera përdoret si një mënyrë për të diagnostikuar sëmundje të ndryshme.

Mund të habiteni, por gjuha tregon shumë probleme shëndetësore. Për shembull, transmeton oranews, ju mund të merrni një pasqyrë dhe të shikoni me kujdes gjuhën tuaj. Pas kësaj, përshtateni me informacionin që ne kemi përgatitur për ju.

Vendndodhja e organeve në gjuhë

Gjuha është një hartë e tërë, ku secila pjesë e saj është përgjegjës për një organ të veçantë të brendshëm. Çdo ndryshim (plagë, njolla, fshikëza, etj) mund të tregojë një mosfunksionim të këtyre organeve.

Image

Maja e gjuhës tregon zemrën

Image

Mushkëritë janë në pjesën anësore pranë majës

Image

Qendra e gjuhës tregon stomakun dhe pankreasin

Përgjatë skajeve janë mëlçia dhe shpretka

Në fund të gjuhës janë zorrët

Në pjesën anësore afër zorrëve janë veshkat

Image

Forma e gjuhës

Ne e dimë që ngjyra e gjuhës mund të tregojë çështje të ndryshme shëndetësore. Por edhe forma e gjuhës gjithashtu mund të na tregojë diçka.

Një gjuhë e hollë mund të nënkuptojë dehidrim dhe probleme metabolike.

Një gjuhë e fryrë mund të tregojë probleme me tiroidet ose infeksionet.

Një gjuhë e trashë mund të tregojë se ju mungon vitamina

Image

Palosje vertikale

Vija vertikale është përgjegjëse për shtyllën kurrizore. Nëse është lakuar afër fundit të gjuhës, kjo mund të nënkuptojë probleme në palcën kurrizore.

2. Një kthesë në mes të kanalit vertikal mund të tregojë probleme me pjesën e kraharorit.

3. Një vijë e lakuar afër majës së gjuhës mund të tregojë probleme në qafë së mitrës.

Image

Gjuha gjeografike

Kjo është një gjendje inflamatore e gjuhës. Mund të tregojë shpërthime hormonale dhe mungesë të vitaminës B2. Ndonjëherë mund të shkaktojë djegie dhe dhimbje.

Image

Gjuhë drithëruese

Dridhjet në gjuhë mund të nënkuptojnë ankthin, frikën e fshehur dhe neurastheninë. Kjo është gjithashtu një nga shenjat e Sëmundjes së Parkinsonit.

Image

Gjuha e thyer

Kjo gjendje e gjuhës është më shpesh e trashëgueshme. Mund të shoqërohet gjithashtu me sindromën Melkersson-Rosenthal (një çrregullim i rrallë neurologjik).

Vini re se nëse vini re ndonjë nga këto shenjat në gjuhën tuaj, kontaktoni mjekun tuaj për një diagnozë më të hollësishme.