Zëvendëskryeministri për Çështje Ekonomike, Koço Angjushev në emisionin ‘Top Tema’ në TV Telma deklaroi se sistemi arsimor nuk i përgjigjet nevojave reale të ekonomisë.
“Është shqetësuese ajo që 90% e të rinjve shkojnë në universitet dhe në të njëjtën kohë s’kemi punëtorë të kualifikuar”, tha Angjushev.
Në pyetjen se çfarë do të ndodhë me licencat e universiteteve, që janë në numër të madh në shtet, Angjushev tha se Qeveria e tashme nuk dha licenca për universitete të reja.

Ajo që kjo Qeveri bëri është se nuk dhamë licenca të reja për universitete të reja” tha Angjushev duke thënë se licencat e vjetra do t’u skadojë afati.