Iraku u zgjua të martën si një vend i qetë pas një jave protestash antiqeveritare që la dhjetëra të vdekur dhe ndezën një krizë që presidenti i saj tha se kërkonte një “dialog kombëtarë”, shkruan gazeta KOHA.

Trafiku i mëngjesit përreth kryeqytetit ishte përsëri në normalitet, shumica e rrugëve ishin rihapur dhe një ndërprerje në internet për shumicën e javës së kaluar u duk se lehtësohej vetëm disa orë para se pritej të mblidhej parlamenti.

Zëri i tij nganjëherë i thyer gjatë një adrese televizive, Presidenti Barham Saleh bëri thirrje për “djemtë e të njëjtit vend” që t’i japin fund “mosmarrëveshjeve” që ka mbretëruar që prej shpërthimit të protestave një javë më pare.

Mirëpo një tjetër lajm vjen nga Iraku ku ka të bëj gjithashtu me shqiptarët. Protestat e shumta të ndodhura në vend për arsye të korrupsionit të lartë, rrëmujave në shumë qytete dhe dhunës së madhe nga protestat, siguria e kryeqytetit i është lënë në dorë një gjeneral-majori.

Burime nga atje theksojnë se në krye të forcave që do të sigurojnë kryeqytetin është vendosur një shqiptarë edhe atë gjeneral majori Mohamed Saad Arnauti edhe atë i caktuar për të ruajtur rajonin Abu Saida. (koha.mk)