25.10.2019
nga Bujamin Salija
ALI KORÇA

Për Shqipërinë u përpoqa
rrezikova jetën t’ime
Nuk rrëfehet se sa hoqa
se shteti m’i njihte krime…

Hafiz Ali Korça do të mbetet gjithmonë një nga emblemat më identifikuese dhe vizionare të kombit shqiptar. Ai ka qenë ndër mësuesit e parë në Mësonjëtoren e Parë Shqipe të Korçës ku ka bashkëpunuar ngushtë me Pandeli Sotirin; ka qenë përkrahës i Kongresit të Manastirit dhe Kongresit të Elbasanit; në vitin 1916 ka qenë drejtor i arsimit për Tiranën, Durrësin dhe Shqipërinë e Mesme etj… Këshilltar dhe Drejtor i Përgjithshëm në Qeverinë e përkohshme të Vlorës të kryesuar nga Ismail Qemali (1914) Pjesëmarrës në Komisia Letrare Shqipe në Shkodër(1916-1918) Drejtor i Arsimit për Durrësin, Elbasanin, Dibrën, Matin dhe Pogradecin(1916) Ka vdekur në Kavajë në vitin 1957.

Për Shqipërinë u përpoqarrezikova jetën t’imeNuk rrëfehet se sa hoqase shteti m’i njihte krime…Hafiz Ali Korça do të mbetet gjithmonë një nga emblemat më identifikuese dhe vizionare të kombit shqiptar. Ai ka qenë ndër mësuesit e parë në Mësonjëtoren e Parë Shqipe të Korçës ku ka bashkëpunuar ngushtë me Pandeli Sotirin; ka qenë përkrahës i Kongresit të Manastirit dhe Kongresit të Elbasanit; në vitin 1916 ka qenë drejtor i arsimit për Tiranën, Durrësin dhe Shqipërinë e Mesme etj… Këshilltar dhe Drejtor i Përgjithshëm në Qeverinë e përkohshme të Vlorës të kryesuar nga Ismail Qemali (1914) Pjesëmarrës në Komisia Letrare Shqipe në Shkodër(1916-1918) Drejtor i Arsimit për Durrësin, Elbasanin, Dibrën, Matin dhe Pogradecin(1916) Ka vdekur në Kavajë në vitin 1957.

Публикувахте от Bujamin Salija в Четвъртък, 24 октомври 2019 г.