Grupi austriak XXXLutz ka blerë shtëpinë e mobilieve zvicerane Pfister. A do të jenë mobiliet tani më të lira?

Shtëpia tradicionale zvicerane e mobilieve Pfister e ka humbur pavarësinë e saj dhe do të shkojë në duar të huaja. Grupi austriak XXXLutz e ka blerë shtëpinë zvicerane të mobilieve Pfister.

Deri më tani, Möbel Pfister i përkiste F. G. Pfister Holding. Pra, në të ardhmen, a nuk do të ketë më mobilie Pfister apo mobilie Hubacher më shumë në Zvicër?

Jo. Möbel Pfister, Hubacher, Egger dhe Svoboda do t`i mbajnë emrat e tyre, siç njoftoi F. G. Pfister Holding në konferencën për shtyp në Cyrih të mërkurën, informon Shtegu.com. Shtëpia zvicerane të mobilieve Pfister gjithashtu do ta vazhdojë praninë e saj në treg.

Për 1,800 punëtorët, nga shitja nuk do të ndryshojë asgjë, siç thotë presidenti administrativ Rudolf Obrecht në konferencën për shtyp. Askush nuk do të largohet nga puna. Punëtorët e Grupit Pfister do të vazhdojnë të punojnë me të njëjtat kushte si më parë.

Çmimi i shitjes nuk do të zbulohet. Sidoqoftë, paratë derdhen në F. G. Pfister Holding AG, siç njofton Obrecht në konferencë. As bordi i besueshëm e as bordi i drejtorëve nuk përfitojnë financiarisht. Në vend të kësaj, të punësuarit marrin pjesë në fitimin e shitjeve: “Të gjithë të punësuarit marrin 1,000 franga në vit shërbimi në çdo nivel dhe në çdo funksion”, thotë Obrecht. Kështu, do të shpërndahen më shumë se 20 milionë franga.

Është e vështirë të thuhet nëse çmimet ndryshojnë me marrjen e saj, thotë Marco Vincenzi, menaxher i projektit të institutit të pavarur të kërkimit ekonomik BAK. Importi i mobilieve është bërë shumë më i lirë për shkak të marrëdhënies së kursit të këmbimit vitet e fundit. “Si rezultat, mobiliet e huaja janë bërë me çmime më tërheqëse”. Nëse konkurrenca e çmimeve vazhdon si kjo, mobiliet Pfister sigurisht që do të jenë gjithashtu më të lira, sipas Vincenzit.