21.10.2019
Xhevdet Çazimi

Popujt e Ballkanit Perendimor jane shume me te civilizuar shume me human se shtetet e BE-se..

Ne te vertete ligji nuk funkcionon si duhet ne Ballkanin Perendimor por ballkanasit nuk vjedhin nuk vrasin ..si qe ndodh per cdo nate ne metropolet e BE-se, Femijet ne Ballkanin Perendimor ecin te lire pa frige ..Balkanasit Diten e Festave te Bajramit, Krishtlindjes,dhe Bozicit,nuk vjedhin por solidarizohen me njeri-tjetrin

Vjedhjet krimet me te medha ne Europen perendimore regjistrohen naten e Krishtlindjeve ..

Po mos te ekzistojne ligjet e ashpra ne BE-..deri ne mengjes shkaterohen shitoret bile bile hane njeri -tjetrin …

Cfar kulture mund te na tregojne europianet perendimor ?! Kulturen romake qe ka shkateruar cdo vlere ne Europe gjate historise se njerezimit !

Edhe me shtetet e Amerikes Latine, keni be liberalizimin e vizave ..per nje “grusht”njeres qe kane mbetur ne Kosove nuk ka liberalizim te vizave edhe pse keni sunduar administruar mby 15 vite me Euleksin ne Kosove ..Eshte e qarte se ju(KE) BE-ja, per Euleks keni derguar zgjedhur administrator “invalid” qe skane mundur te gjejne pune ne Europe ne BE..dhe i keni derguar ne Ballkanin Perendimor…

Sa do qe te shpreheni urretje – albanofobi..eshte e kote se natyra na ka krijuar si popull i vjeter i kontinentit .. Te luftojsh kunder popullit me te vjeter te kontinentit ..eshte sikur te luftojsh kunder Zotit .. Humbjen e keni te sigurte !!

Popullata e Ballkanit eshte mesuar te jetojne edhe te varfur ..por nuk dorezohen ..Ju ne BE..po mos tu jape rroge “kapitalizmi e eger ” ne mengjes te gjith dilni para “pampurit “ose e merrni litarin dhe beni vetevrasje …

Nuk dorezohemi kurre ! Ndoshta politika nuk ka merituar te jemi pjese e BE-se,por popullata e ka merituar plotesisht ..Mos te ishin SHBA -ja si Fuqi boterrore ,sa per Francen, Danimarken, dhe Holanda? lufta do te vazhdonte deri ne shfarosje te Balkanit Perendimor..Kete urretje e keni vertetuar ne luften e fundit ne ish-jugosllavi

Rroft SHBA …

p.s.

Danimarka eshte kunder Maqedonise dhe Shqiperise per anetaresim ne BE ..sepse ne Danimark punetoret tane nga Ballkani perendimor kane punuar si skllever nga vitet e 60-ta ..duke kontribuar te barabarte me popullin danez per zhvillimin e shtetit .dhe ligjet qe i ka vendosur mbrenda kohes Danimarka per te huajt banoret jashte BE-se..te diskriminon ne te drejtat sociale te diskriminon ne pension ..Per tu anetaresuar Maqedonia dhe Shqiperia ne BE ..Danimarka duhet te paguaj te drejten sociale shendetesore per 20 mije qytetar te RVM dhe Shqiperise …..

Danimarkes i paguhet ekonomikisht qe RVM ..mos te anetaresohet kurre ne BE … Ligjet per te marre nenshtetesine e Danimarkes jane ashpersuar ne maksimum ..sa qe ka familje nga RVM ..me tre gjenerata jetojne ne Danimark dhe nuk ju jepet nenshtetesi..bile bile nenshtetesine e ka kushtezuar sikur te marresh edhe nje gjobe ne trafik gjate gjithe jetes te mohohet nenshtetesia e Danimarkes..

Ne kete raste ka punetor ne Danimark qe kane punuar nga 40 vite pa nderpre dhe punet me te renda fizike ..dhe sot vjene nje banor i Bullgarise ose i Rumanise dhe ka me shume te drejta se nje qytetar o Maqedonise ish-jugosllavise qe ka shkateruar veten si skllever per 40 apo 50 vite ne marredhenie pune duke paguar kontribuar 50% te ardhurave personale tatim dhe akciza moms etj.etj.