Drejtësi, përparim dhe zhvillim ekonomik. Këto janë tre shtyllat kryesore për të cilat qytetarët kanë pritjet më të mëdha nga Qeveria e re dhe nga kryeministri i ri i Kosovës, Albin Kurti. Në një anketë të realizuar nga Televizioni Shenja në Prishtinë, qytetarët thonë se duhet të ruhen edhe marrëdhëniet me faktorin ndërkombëtar, ndërsa presin rritje të standardit jetësor në vend me qëllim që të parandalohet migrimi masiv i të rinjve.
Në mesin e të anketuarve kishte edhe shumë prej tyre që ndjehen të dëshpëruar nga politika dhe partitë në përgjithësi dhe nuk kanë asnjë pritje as nga Qeveria e re. TV Shenja