Ish kryeprokurorja speciale Katica Janeva vazhdon trajtimin mjekësor në spitalin “Zhan Mitrev” në Shkup, pas disa problemeve kardiovaskulare. Avokatja e saj Irena Frçkovska theksoi për TV Alsat se Janeva po i nënshtrohet edhe disa procedurave tjera testuese dhe gjendja e saj shëndetësore po ndiqet nga mjekët. Avokatët paralajmërojnë se do kërkojnë përsëri masën e arrestit shtëpiak për shkak të gjendjes së rënduar shëndetësore, por pasi që të marrin përgjigje nga Gjykata në lidhje me garancinë që paraprakisht e ofroi e dyshuara Janeva, për lëshimin e saj nga burgu i Shutkës. “Janeva ende gjendet në spitalin “Zhan Mitrev” ku po u nënshtrohet kontrolleve dhe testeve të ndryshme. Po përcillet gjendja e saj shëndetësore. I janë konstatuar disa probleme dhe anomali pas kontrolleve por ende po i bëhen disa analiza të tjera. Me siguri edhe sot do të qëndroj në spital. Ne gjithsesi që do të kërkojmë masën e arrestit shtëpiak, por njëherë do e presim vendimin për garancinë, që duhet të merret gjatë javës së ardhshme”, tha Avokatja e Katica Janevës./ina