08 Tetor 2019

Mbretëresha ishte planifikuar t’i nënshtrohej operacionit muajin e kaluar, por ajo nuk pranoi.

Shëndeti i Mbretëreshës Elizabeth II është përkeqësuar dhe të dashurit e saj shqetësohen, por ajo gjithashtu e di se mund të jetë problematike.

Sipas gazetës Express muajin e kaluar, ajo duhej t’i nënshtrohej një operacioni në gju, por ajo nuk pranoi dhe për këtë arsye kishte vështirësi serioze për të lëvizur.

93-vjeçarja Elizabeth ka udhëhequr monarkinë britanike për 67 vjet. Gjatë viteve, ajo ka marrë pjesë në rreth 200 ngjarje zyrtare.

Në shtator, media britanike raportoi se për shkak të shëndetit të saj, mbretëresha mund të hiqte dorë nga froni i saj në favor të djalit të saj Charles. Në atë kohë, fotot e Elizabeth II nga takimi i saj me Mbretin Abdullah II të Jordanit dhe bashkëshorten e tij Rania ishin një shkak shqetësimi, ku ajo u shfaq me një mavijosje të madhe në krah.

Tani është përfolur se ajo ka refuzuar operacionin në gju sepse koha e rikuperimit do të jetë e gjatë.

“Ajo bisedoi me miqtë në Panairin e Luleve të Chelsea dhe tha se gjunjët e saj po shkaktonin problemet e saj, por ajo nuk dëshironte t’i nënshtrohej operacionit për shkak të kohës që do të kalonte në shërim.”

Problemet me gjurin e Elizabeth II filluan në vitin 2003, kur ajo ra dhe plagosi rëndë gjurin e saj. Ai u operua për shkak të incidentit. Trajtimi ishte i suksesshëm, por me kalimin e moshës trauma e vjetër filloi të rishfaqej.

Të afërmit nuk e humbin shpresën se mund ta bindin atë të besojë tek kirurgët.