08.10.2019

Shpesh flet për sulmin në zemër pasi që xhiroi një film të ri me regjisorin Pedro Almodovar “Dhimbje dhe lavdi”

Aktori spanjoll Antonio Banderas pati një sulm në zemër dy vjet më parë dhe thotë se është një nga gjërat më të mira që i kanë ndodhur ndonjëherë. Ylli pesëdhjetë e nëntë vjeçar kujton se ndërsa po shërohej në dhomën e spitalit pas operacionit, infermierja i tha atij që zemra ishte një depo e emocioneve, dhe e paralajmëroi atë se ai ndoshta do të jetë më i ndieshëm në muajt dhe vitet që vijnë.

Banderas thotë se motra kishte të drejtë, megjithëse e kishte konsideruar gjithmonë veten një “arrë të fortë”, jo shumë të ndjeshme dhe një njeri që rrallëherë qante, duke kapur papritur veten duke qarë ndërsa shikonte filma ose dëgjonte muzikë.

“Goditja më dha një pamje të ndryshme se kush isha dhe i bëri gjërat e vërteta të dilnin në sipërfaqe. Kur e them këtë, njerëzit mendojnë se jam i çmendur, por një sulm në zemër është një nga gjërat më të mira që më kanë ndodhur në jetën time ”, thotë aktori që ka xhiruar 40 vjet.

Banderas shpesh flet për sulmin në zemër pasi filmoi filmin e ri me filmin “Dhimbje dhe lavdi” të regjisorit Pedro Almodovar. Në film, ai luan një skenarist dhe regjisor që jeton për të bërë filma, por ka ndaluar së punuari për shkak të dhembjes fizike dhe dhimbjes së shpirtit. Roli i alter-egos së Almodovarit fitoi Banderas çmimin për aktorin më të mirë në Festivalin e Filmit në Kanë.

“Shumë shpejt pas goditjes fillova të punoj në këtë film me Almodovar. Dhe Pedro më tha: ‘Ti e di çfarë, nuk di ta shpjegoj këtë, por meqë kishte një infeksion, diçka ka ndryshuar tek ti dhe nuk dua ta fsheh. Nëse e tregoni, do të jetë shumë afër gjithë dhimbjes që përshkruaj në film, ” thotë Banderas.

Filmi i 28 shtatorit luan në kinematë amerikane, me kritikët tashmë parashikojnë nominime për Oskar për Aktorin më të Mirë dhe Filmin e Huaj.