07.10.2019

Urime Kosovë dhe tërë Shqiptari
Se erdhi Albini Kosovën me i pri
Albini po vjen për bashkim kombëtar
mei fshi hajnat dhe tradhtart!

O Vuçiq tu prish plani
amanetin që tla sllobodani
thaqoviqi stka qka tban
edhe pse aj ty tka jaran!

gjokoviqi do iki në mal
do të shkoj në mal të zi
se shumë tokë ju kam fal
ata jane vllaznit e mij!

Po Kadria i pari në shik
besa i ka hy shumë frigë
ku me shku me ata miljona
që Kosovës unë ja mora!

Edhe Isës shumë i shkrepi
se tash do ti zvoglohet xhepi
e vjosa me kaçurrela
as mos tprovohet herët tjera!

Edvin Rama në hall ka ra
Thaqoviqit qka me i ba
Vuçuqit qysh me i tregua
se plani na ka deshtua!

M.Perezaj, Nju Jork, 06 Tetor 2019