05.10.2019

Banda ishte aktive në lokacionin industrial në Veurne

VEURNE Një shqiptar 36-vjeçar ka parashtruar një kundërshtim në gjykatën e Bruges kundër dënimit me 8 vjet burg dhe një gjobë të rëndë 968,000 euro që mori vitin e kaluar si drejtues i një bande kontrabandë njerëzore. Astrit R. nuk u paraqit në gjyqin e tij, por ka qenë në një qeli angleze që prej javës së kaluar si pjesë e një hetimi të Gentit.

Hetimi për bandën e kontrabandës filloi kur dy hetime të tjera treguan të njëjtin numër telefoni celular. Pas një hetimi të gjerë, gjykata ishte në gjendje të hartonte operacionin e bandës. Kontrabandistët – nga të cilët peshqit e mëdhenj- u zbuluan se ishin aktivë në parqe të ndryshme makinash në Francën veriore dhe parqet e makinave në Veurne, Adinkerke dhe Bruges, ndër të tjera. Prej përgjimeve telefonike treguan se banda kishte sjellë rreth 150 transmigrantë në Britaninë e Madhe gjatë 39 transporteve. Baza e tyre ishte ish-hoteli i Formula 1 në Ghent. Transmetuesit u morën nga hoteli në parqet e makinave, ku edhe i kapën në kamionët. Shenja e njohjes e shoferëve ishte me një shishe koksi që njëri prej tyre e kishte gjithmonë me vete.

Si drejtues i bandës, Astrit R. (36) u gjobit me 8 vjet dhe gjobë 968,000 euro. Ishte një gjykim në mungesë, sepse shqiptari nuk u paraqit në gjyqin e tij. Javën e kaluar burri u mor me zbulim në Britani të Madhe pas një urdhri evropian arrestimi të lëshuar nga një gjykatës hetues Ghent. Që nga atëherë ai ka qenë në një burg anglez. Në ndërkohë, R. paraqiti një letër ankese ndaj dënimit me 8 vjet burg që mori vitin e kaluar. Avokati i tij Thomas Gillis i kërkoi gjykatës të Mërkurën në mëngjes që të shtyhej dosja në pritje të ekstradimit të mundshëm të klientit të tij. Çështja shfaqet përsëri në 6 nëntor.