Postimi i plotë i shkrimtarit dhe publicistit Kim Mehmeti:

“Shqiptarët e Maqedonisë mbetën në duart e kryesuesve banditë të BDI-së dhe PDSH-së edhe shkaku i pafytyrësisë së disa burrështetasve në Prishtinë e Tiranë, të cilët edhe pse e dinin se drejtuesit e këtyre dy partive ishin shërbëtorë të qarqeve policore e politike maqedonase, ata mbështesnin regjimet e këtushme antishqiptarë, duke mbrojtur kështu bizneset e tyre, e jo interesat e shqiptarisë! Me çka edhe një herë u dëshmua vërtetësia e thënies se ujku e njehë mirë “kushëririn” e vet, andaj kurrë nuk e sulmon qenin!”