14.09.2019

“Çka domethënë fjala Arnaud??

Fjala arnavut vjen nga arabishtja: ARUN EN NEUD, që do të thotë “trim”, i cili nuk di të kthehet mbrapa” apo ”Arun en neud” fjalë për fjalë i bie:Turp të kthehemi!Osmanllinjtë në luftë me persët, batalionet e skalionit të parë i zgjidhnin jeniçerë trima, që edhe pse shihnin vdekjen, mësynin përpara. Shqiptarët zinin rradhët e para dhe për këtë arsye shqiptarëve u vendosën emërtimin “arnavut” dhe Shqipërisë Arnavutlluk. (“Historia e shtetit, shoqërisë dhe qytetërimit osman”). Ata që si përkasin emërtimit “arnavut” i përkasin ideologjisë më frikacake “leniniste marksiste”. Shteti, familja ndërtohet me ‘arnavut’ trima dhe jo me frikacakë.”

-Bujamin Salija