12:13:57           2019-09-11

 

Me miq të shumtë, anëtarë dhe palë të interesuara, operatori Egzon Gashi gjatë fundjavës përuroi ambientet e reja të shkollës së tij luftarake «Gladiator Fight Club Neuburg».

Pothuajse gjatë gjithë ditës kishte shumë turma, ushqime të lehta, shumë mundësi për të parë dhe provuar studion e rimodeluar në mënyrë të hollësishme, madje dhe shfaqje me kampionë botërorë të kickboxit.

Bile edhe shkallët tregojnë: Këtu dikush ka futur shumë zemër dhe shpirt në të. Ata që hyjnë në bodrumin e ish shtëpisë së kafesë Zierer, përshëndeten menjëherë nga Jackie Chan, Bruce Lee, Jean-Claude van Damme dhe Chuck Norris – portretet e të cilëve duken nga muri. “Këto janë ikonat e fëmijërisë sonë”, thotë Egzon Gashi me krenari, duke zgjedhur veprën e tij të artit në zonën e hyrjes. “Ata thjesht është dashur të jenë këtu”. Kickboksieri shqiptar nga Neuburgu e themeloi degën e Neuburgut të shkollës «Gladiator Kickboxing» që në janar të vitit 2017. “Qendra” ndodhet në Ingolstadt dhe i përket kampionit të njëzetfishttë botëror të kikboksit, Dardan Morinës. “Aspak nuk kam pritur që fluksi të jetë aq i madh”, thotë Egzon Gashi për «Donaukurier», përcjell Shtegu.com. Për të filluar me kurset e tij, ai kishte marrë me qira një palestër në Neuburg. Por shpejt u bë e qartë: Ajo nuk ishte e mjaftueshme. Në ndërkohë, midis 140 dhe 150 sportistë i përkasin shkollës së gladiatorëve të Neuburg. Egzoni menjëherë filloi me kërkimin e hapësirave të përshtatshme.

Ato i gjeti në bodrumin e ish shtëpisë së kafesë në rrugën «Schrannenstrasse». Shumë shpejt e gjeti një gjuhë të përbashkët me pronarin për një qira reciprokisht të volitshme. “Ai më inkurajoi shumë dhe ky ishte veprim i shkëlqyeshëm nga ana e tij”, thotë Egzon Gashi. Kështu që në muajin nëntor mund të fillojë puna e rinovimit. Gashi provoi me stilin e brendshëm. Atmosfera është diku midis depos së vjetër dhe palestrës superiore – një dhunti për luftëtarët e vërtetë. Ekziston një bar ku pas stërvitjeve anëtarët mund të ulen, një unazë në nivelin e dyshemesë, një zonë me energji elektrike me makina dhe shtangë dore, një mur të pasqyruar me shumë thasë të mbushur me rërë. Oferta nuk lë për të dëshiruar asgjë më tepër. Prapa unazës qëndron “Iron” Mike Tyson, nga një mur tjetër Muhamed Ali i vëzhgon sportistët. Atmosfera është fantastike.

Asaj dite, një profesionist i vërtetë gjykoi: “Është e mahnitshme». Markus Halbeis nga Unterstall drejton një nga studiot më të mëdha të fitnesit në Ingolstadt dhe ishte i entuziasmuar. “Egzoni këtu është duke menaxhuar një kamare, diçka që nuk është e mundur në Neuburg”.

Të kërkosh një shkollë të dytë të kickboksit në Neuburg, në të vërtetë është e kotë. I ngjashëm është vetëm  klubi i boksit nga Neuburgu (BCN), Por, Egzoni pohon se nuk dëshiron t`i bëjë konkurrencë, informon Shtegu.com. “Jo, në fund të fundit, aty e mësova boksin, do të më pëlqente shumë të bënim diçka bashkërisht”, shpjegoi ai.

Në ceremoninë e përurimit të fundjavës, me kampionin botëror të njëzetfishtë të kikboksit, Dardan Morina dhe atleten e re të talentuër Sophia Halbeis nga Unterstall, gjithashtu kampione bote, Egzoni pati dy mysafirë të spikatur në skenë, të cilët treguan disa shfaqje shou. Dardani, i cili pohon se është shumë mik i mirë me Egzonin, ishte krenar për punën e tij dhe e uroi me një shishe shampanjë. “Është mirë që edhe në Neuburg të jetë shkolla e gladiatorëve, ndërsa Egzoni po vepron mirë. Duam që të rritemi së bashku”, ka pohuar Dardan Morina.

Për Egzonin 31-vjeçar, aktiviteti kryesor nuk është (akoma) shkolla e luftimit. Gjatë pesë ditëve të javës, ai jep mësime të boksit dhe kikboksit me ekipin e tij. Ai veçanërisht thekson ofertën për boks për fëmijë dhe vajza.