Kryetari i Alternativës, Afrim Gashi, në intervistën e tij për emissionin “10 Minuta” në TV 21, ka folur për aktualitetin Politik në Maqedoni. Gashi ka numëruar vlerat qe ka sjellur Alternativa si pjesë e Qeverisë, duke nenvizuar se është partia e parë qe nuk është hakmarrë ndaj kuadrove të partive tjera shqiptare në institucionet qe drejton, por perkundrazi i ka avancuar edhe ata. Gashi ka folur edhe rreth mundesise për koalicion mes Alternatives dhe Aleances për Shqiptarët, duke u shprehur i bindur se një koalicion i tillë do sjelle ndryshime te shqiptarët në Maqedoni dhe BDI-në do e dergon në opozitë, transmeton Gazeta Lajm. Lideri i Alternativës ka shtuar se po punohet fuqishëm për arritjen e marëveshjes per ketë koalicion dhe jane duke u realizuar takime në kete drejtim./Lajmpress