2019-09-05

Një çift rus e ka parë si shpëtim të vetëm hedhjen e nga dritarja për të shpëtuar nga zjarri.Helena dhe Vitali Balabanov, nga qyteti rus Strunino, ishin në shtëpi me dy fëmijët e tyre, Ksenia, tre vjeçe dhe pak Egeni, 11 muajsh.
Papritmas ata ndjenë tymin. Një zjarr shpërtheu në banesën e fqinjit të tyre. Kur Vitali dhe familja e tij u përpoqën të largoheshin nga banesa, duke kërkuar një vend të sigurt, zjarri ishte përhapur tashmë nëpër shkallët e brendshme, duke e bërë të pamundur të dilje. Familja ishte e bllokuar dhe zjarri u përhap me shpejtësi.E vetmja mënyrë për të shpëtuar gjallë ishte të hidheshin nga dritarja. Por fatkeqësisht ata jetonin në katin e pestë. Shpresa për të kërcyer nga ajo lartësi pa humbur jetën nuk ishte shumë e lartë, por ishte e vetmja mundësi që kishin.

Vitalit i lindi ideja për të hedhur një qilim në mesin e turmës që ishte mbledhur jashtë. Ata mund ta përdorin atë për të zbutur rënien kur familja të hidhej.

Të jesh i detyruar të hedhësh fëmijët e tu nga një dritare e katit të pestë është diçka që askush nuk dëshiron të bëjë, por ishte e vetmja mundësi për t’i mbijetuar vdekjes që i priste nëse ata qëndronin atje. Në një video të bërë në mes të kaosit nga njëri prej të pranishmëve, mund të dëgjoni njerëzit duke bërtitur: “Mos i hidh”. Por Vitali nuk kishte zgjidhje tjetër.

Babai hodhi të parin djalin 11-muajsh, pasuar nga vajza e tij. Në fund ai gjithashtu hodhi nënën e tyre dhe pastaj këceu vet, dhe të gjithë shpëtuan.