16:30:52            2019-08-27

 

Pasditen e së hënës, Policia Kantonale e Cyrihut gjeti një grua të vdekur në një banesë në Dietikon të Zvicrës (26.8.2019). Ajo ishte viktimë e një vrasjeje. Autori i dyshuar është arrestuar.

Menjëherë pas orës 16:30, qendra operative e Policisë Kantonale në Cyrih pranoi një informatë se në  një banesë të një godine gjendet një kufomë. Forcat e policisë dhe shërbimet e emergjencës, të cilat ishin nisur menjëherë për në vendbanimin e caktuar, në banesë gjetën një grua 34-vjeçare të pajetë. 37-vjeçari i dyshuar është arrestuar gjatë një kërkimi të filluar menjëherë në Kantonin e St. Gallenit nga Policia Kantonale e këtij kantoni, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell Shtegu.com.

Ai dhe viktima kanë qenë një çift i ndarë përkohësisht, nga Maqedonia e Veriut. I akuzuari Ilir B. ishte i njohur për policinë pasi akuzohej se në shkurt 2018, kishte ushtruar dhunë në familje dhe e kishte kërcënuar bashkëshorten e vet 34-vjeçare, Luiza B. Burri nga MV ishte arrestuar dhe dërguar në prokurori publike, ku i ishte shqiptuar masa e ndalimit për kontakt dhe ndalim i lëvizjes në afërsi.

Pas shkeljeve të kësaj mase alternative në mesin e nëntorit, mbrojtja e dhunës nga policia kantonale e Cyrihut mori konstelacion. Sidoqoftë, gruaja dy herë refuzoi një ftesë për të biseduar me profesionistët.

Pasi gruaja kishte raportuar në fund të prillit 2019 që burri nuk e linte të qetë, ai iu nënshtrua një aksioni policor në bazë të Ligjit për mbrojtje nga dhuna, i cili gjithashtu përfshinte një ndalim kontakti dhe ndalim i lëvizjes në rajon. Ndalesa iu prolongua nga gjykata; Në tre muajt deri në skadimin e masës në fund të korrikut 2019, nuk është raportuar për ndonjë shkelje.

Të dielën e hershme në mëngjes, 25 gusht 2019, katër javë pas skadimit të kontaktit, i akuzuari u përpoq të kontaktonte gruan e tij, me të cilën ndante kujdestarinë e fëmijëve të tyre, por në vend të saj, u takua me një të afërm. I afërmi ka kontaktuar menjëherë policinë sepse burri nuk po sillej mirë dhe ishte shumë i shqetësuar.

Forcat e shkëputura i caktuan drejtimin. Të dielën në mëngjes, në qendrën operative sërish erdhën informata se 37-vjeçari ishte shfaqur edhe një herë në Dietikon, por forcat e alarmuara nuk kanë mundur ta takojnë. Familjes iu kërkua të raportonte në polici nëse burri do të shfaqej sërish, informom Shtegu.com.

Rrethanat e sakta dhe motivi I këtij krimi mbeten ende të paqarta  dhe përbëjnë objektin e hetimeve në vazhdim, të cilat po zhvillohen nga Prokuroria Publike e Kantonit të Cyrihut, në bashkëpunim të ngushtë me Policinë Kantonale të Cyrihut. Prokurori publik i kantonit të Cyrihut ndërkohë ka bërë një kërkesë në gjykatën e masave të detyrueshme për të urdhëruar paraburgimin kundër kryerësit të dyshuar.