2019-08-13

Ai bëri çmos për të lënduar fëmijën. Ai pa që fëmija ishte i madh dhe nuk mund të zhytet në një tas kaq të vogël. Ai mund të spërkasë ujë në kokën e fëmijës së tij, por ai nuk deshi dhe vazhdojë të vetën. I vogli po qante dhe unë u tremba dhe vrapova drejt tij për të marrë fëmijën e tij nga krahët. Unë gati u dogja me flakë në atë rast, pasi një flakë e qirijve më përfshiu shaminë, shtoi Alexeyev

Ne emër të Atit e të Birit e të Shpirtit Shenjtë

Ne emër të Atit e të Birit e të Shpirtit Shenjtë

Публикувахте от Kronika24 в Вторник, 13 август 2019 г.

Prifti ortodoks rus, Fotij Neceporenko, 55 vjeç, i cili po shërbente në një kishë në Gatchina afër Shën Petersburg, u pezullua për një vit pasi u shfaq një video ku shfaqej duke “tundur” një foshnjë ndërsa pagëzohej ndërsa një fëmijë i porsalindur po bërtiste.

Fëmija pësoi gërvishtje në qafë dhe shpatulla me rastin, raporton Daily Mail.

Nëna e shqetësuar e Anastasia Alexeyev, 24 vjeçe, u përpoq të ndërhynte për të marrë fëmijën e saj nga një prift “i furishëm”. Sidoqoftë, ai nuk pranoi dhe në përpjekjen për të rrëmbyer fëmijën e tij nga krahët, nëna e tij ndezi një qiri.

Alekseev theksoi se fëmija pësoi stres pas këtij pagëzimi të frikshëm.

“Ai ka lënduar qafën dhe shpatullat e foshnjës. Që atëherë, fëmija im ka frikë dhe rregullisht ka sulme paniku dhe histerie”, tha nëna e tmerruar.

Pasi e ktheu djalin e saj duke qarë Demidin, prifti i tha asaj që ai kishte bërë punën e tij për 26 vjet.

“Ai bëri gjithçka për të lënduar foshnjën. Ai pa që foshnja ishte e madhe dhe nuk mund të zhytet në një tas aq të vogël. Ai mund të spërkasë ujë në kokën e foshnjës, por ai nuk donte, vazhdoi të vetën. Vogëlush po qante, dhe unë “Unë u tremba dhe vrapova drejt tij për të marrë fëmijën e tij nga krahët e tij. Unë gati u zjarri me këtë rast, pasi flaka e qirinjve përfshiu shaminë time,” shtoi Alexeyev.

Agjensia e lajmeve Fontanka raportoi se ceremonia e pagëzimit, e cila kushtonte 3.500 rubla (rreth 50 euro), i ngjante një stërvitje sadiste dhe foshnja mori gërvishtje dhe mavijosje.

Para se të pezullohej, prifti mbrojti veten dhe fajësoi nënën e tij për “emocion të fortë”, raportoi Courier.

“Epo, çfarë ndodhi? Asgjë dhe nuk jam aspak fajtor. Nëna ishte tepër e përgjegjshme emocionale. Ajo është një person pa përvojë në kishë, nuk ishte e gatshme për pagëzimin e foshnjës,” tha prifti i pezulluar.