2019-08-09

Pas një sëmundje të gjatë dhe të rëndë, 8 gusht 2019, në shtëpinë në Suto Orizar – Shkup, në moshën 87 vjeç vdiq Refet Sulejman, i cili u njoh në publik si Papo Alfonso.

Përndryshe Refeti ishte i njohur në mesin e njerëzve për qetësinë e tij, afërsinë, humorin e lehtë dhe dashurisë. Fytyra e qytetit ishte e njohur dhe shoqëroheshte me të gjithë brezat.

Përndryshe, për shkak të shpirtit të tij të gëzuar dhe qesharak, ai kishte disa role aktrimi në TV dhe filma artistikë, si dhe në video dhe reklama të ndryshme.
Filloi në një seri humoristik në BTR TV së bashku me ekipin e Ajara Band, si dhe në shfaqje më humoristike teatrale.
Ai gjithashtu luajti episode të vogla në filmat e Emir Kusturica – “Macja e Zezë – Macja e Bardhë”, “Shutka Champions” si dhe protagonist në disa video dhe reklama të muzikës video.

Pushimet e tij të kafesë në qendër të qytetit ishin  pothuajse të përditshme, kështu që ai u shënua me vite me kostumin e tij standard të bardhë dhe rishikimin e udhëtimeve të tij nëpër Evropë.