Media angleze “Telegraf” ka publikuar një shkrim me titullin “Bandat shqiptare të krimit që përdorin Facebook për të luftuar sulmet e imigracionit dhe kontrabanduar emigrantë të paligjshëm në Britani” , ku tregohet sesi shqiptarët ndihmojnë njëri tjetrin kundra ligjit.

Sipas kësaj medie në Britani është një faqe Facebook, e cila drejtohet nga shqiptarët dhe përdoret për të dhënë njoftime që shqiptarët të mos kapen edhe kur shkelin ligjin.
Kjo faqe drejtohet nga Fari Lleshi, i cili është i dënuar për vjedhjen e një banke dhe se ka hyrë në mënyrë të paligjshme në Mbretërinë e Bashkuar.

Shkrimi:

Kriminelët shqiptarë po përdorin Facebook-un për të kundërshtuar sulmet e imigracionit, kontrabanduar emigrantë të paligjshëm në Britani, vendosjen e martesave të rreme dhe mashtrime të provave të shtetësisë në gjuhën angleze. Facebook nuk ka arritur të ndërmarrë asnjë veprim kundër faqes, të quajtur “Shqiptarët në Londër”, e cila ka 123,000 ndjekës, dhe ku skemat kriminale janë postuar publikisht. Ajo drejtohet nga vjedhësi i dënuar i bankës shqiptare Fari Lleshi, i cili hyri në mënyrë të paligjshme në Mbretërinë e Bashkuar pasi përfundoi një burg gjashtë vjeçar në Itali.
Sajti siguron njoftime për imigrantët e tjerë të paligjshëm shqiptarë që paralajmërojnë ata për bastisjet e Forcave Kufitare duke postuar fotografi të zyrtarëve dhe furgonëve të tyre në spastrime dhe shenja vendesh për të shmangur.

Një paralajmërim i postuar më 20 korrik thoshte:

“Përshëndetje shqiptare, kam një apel për të gjithë ju që jeni pa dokumente ligjore në Mbretërinë e Bashkuar. Jini të kujdesshëm në Stacionin “Turnpike Lane”, është plot polici”.
Sajti gjithashtu vepron si një qendër ku shqiptarët mund të kontaktojnë kontrabandistët të cilët ngarkojnë deri në 1.500 paund, për person për të sjellë emigrantë të paligjshëm në Mbretërinë e Bashkuar, përmes Irlandës, rruga më e lirë dhe më e lehtë e hyrjes.