Një 28 vjeçar nga Indonezia, ka bërë një sakrificë të jashtëzakonshme për të shkuar në Haxh.

Mohammad Khamim Setiawan, ka udhëtuar plot 9 mijë kilometra në këmbë për të arritur në Mekkë, ku edhe do ta kryej obligimin fetar.

I veshur me një bluzë të thjeshtë, ai ka thënë se po niset për Mekkë në këmbë duke besuar plotësisht të Zoti.

Ai u nis nga qyteti i tij i lindjes dhe udhëtimi i mori një vit.

Indonezia Malajzia Tajlanda Myanmar (Burma) India Pakistani Oman Emiratet e Bashkuara Arabe, ishin vendet që kishte përshkruar në këmbë për të arritur në Arabinë Saudite.

Siç shkruan ilmfeed, Khamimi shpesh agjëronte gjatë ditës dhe preferonte të udhëtonte natën.

Gjatë udhëtimi ai ka fjetur në xhami dhe shtëpitë të ndryshe, ndonjëherë duke kampuar edhe në pyje.

Shumë njerëz i siguruan atij ushqim gjatë rrugës.

“Asnjëherë nuk lypa, por gjithnjë takoja njerëz të mirë që më dhanë ushqim dhe furnizime të tjera. Unë dikur u mirëprita në një tempull Budist në Tajlandë. Fshatarët në Myanmar më ushqyen. Kam studiuar dhe kam takuar studiues myslimanë nga vende të ndryshme në një xhami Jamat Tabligh në Indi “tha Khamim.

Khamim tha se udhëtimi 9 mijë kilometra ishte mënyra e tij për të treguar nënshtrimin e plotë të tij ndaj Allahut.

“Mënyra ime për të treguar nënshtrimin tim të plotë ndaj Allahut është ta mësoj Islamin nga studiues të ndryshëm myslimanë dhe të takoj njerëz me bindje të ndryshme për të studiuar kulturën e tyre dhe të respektojnë tolerancën.”

Ndryshe, në vitin 2012, Senad Hadzic  një 47 vjeçar boshnjak kishte ecur 5.700 km në Haxh në 314 ditë udhëtim.