Ky test ka mundësi të parashikoj sëmundjen shkatërruese të trurit 20 vite përpara se të filloi humbja e kujtesës, shkruan Daily Mail, transmeton Indeksonline.

 

Testi i 158 personave me moshë mbi 50 vjeç ka zbuluar se testi i gjakut me testin e kombinuar është 94 % i saktë.

Shkenctarët mendojnë se mund të parashikohet sëmundja 20 vite para fillimit të shfaqjes së simptomave.

Diagnostifikimi i hershëm i Alzhajmerit mund të ngadalësojë progresin e sëmundjes dhe mund të jetë çelësi i zbulimit të ilaçit dhe shërimit të tij./ALMAKOS