Kryeministri Zoran Zaevi theksoi se nëse opozita dëshiron zgjedhje të parakohshme, ato mund të mbahen në tetor të vitit 2020. Ai shtoi se kjo është periudhë e pushimeve dhe në përgjithësi grupet e punës mund të punojnë derisa Parlamenti nuk kthehet më 26 gusht, kur formalisht mund të propozohet zgjidhja përfundimtare ligjore.

“Edhe një herë theksoj se linjat e kuqe nuk kemi të drejtë dhe nuk lejohet që dikush t’i kalojë, e kjo është garanci për të ardhmen e lëndëve, për të ardhmen e PSP-së, për strukturat ose standardet ndërkombëtare të sistemit të prokurorit publik të cilat janë vendosur në vetë ligjin dhe besoj se kjo kështu edhe do të mbetet”, deklaroi Zaev.

Ai theksoi se politikanët duhet t’i shmangin të gjitha mundësitë për zgjedhjen e kuadrove në gjyqësor, sepse lë përshtypje të keqe kur do të ulen pushteti dhe opozita, të gjithë bashkë të zgjedhin gjykatë, prokuror, shef të gjyqësorit, shef të prokurorisë dhe ngjashëm. /Shenja