2019-07-29

Një propozim i arsyeshëm i kryebashkiakut Petre Shilegov

Prej sot, qytetarët do të jenë në gjendje të propozojnë emra të rinj për rrugët, bulevardet, urat dhe sheshet, tha kryebashkiaku Petre Shilegov me rastin e rikujtimit e 56 vjetorit të tërmetit në Shkup.

Shilegov tha se Shkupi pas tërmetit u ndërtua falë njerëzimit dhe solidaritetit në botë, por për fat të keq qeveria e mëparshme fshiu shumë nga këto kujtime. Prandaj, ai do t’u kërkojë qytetarëve të propozojnë emra për ndërtesat dhe rrugët, me të cilat do të kujtojmë ditën kur Shkupi u rindërtua.

Pra, qytetarët me vet-iniciativ dhe nënshkrime, munden të propozojnë t’ia ndrojnë emrat e disa heronjve të huaj me herojt tanë. 

Tash ky propozim i Shilegovit, ngel në duart e qytetarëve të zgjuar që ta përdorin këtë rast, që vet shteti e lejon.