2019-07-16

 

Sot çdo ditë e më shumë njerëzit po krijojnë varësi nga telefonat dhe nga kompjuteri.

Si kompjuteri dhe telefoni po ndryshojnë jo vetëm mënyrën se si ne kalojmë kohën e lirë, por edhe trupin tonë.

Pasojat më të mëdha janë  sy të shtrembëruar, kyce duarsh të përthyera dhe kërrusje shpine.

Madje kështu pritet të jetë edhe njeriu i kohëve moderne nëse njerëzimi nuk fillon dhe tregon kujdes ndaj përdorimit të telefonave dhe kompjuterëve.

Mjeku Dion Riza në një intervistë për TCH ka thënë:

Duke qëndruar në pozicion të kërrusur kanë marrë atë lloj qëndrimi.’’

Ai thotë se fillimisht nga përdorimi i telefonit fillimisht tek duart fillojnë të acarohen tendinat e gishtave dhe më pas nisin deformimet në trup.

Mjekë të tjerë se më shqetësues janë rastet e fëmijëve të vegjël, që kalojnë shumë kohë para ekranit të telefonit ose kompjuterit./KOHA