Në Gjykatën Themelore në veri të Mitrovicës, ia ka zgjatur edhe për dy muaj paraburgimin liderit të serbëve të veriut, Oliver Ivanoviqit, i akuzuar për vrasjet e ndodhura në veri të Mitrovicës gjatë vitit 2000.

Ivanoviq është arrestuar më 27 janar të vitit 2014 me akuzën se më 14 prill 1999 dhe më 3 shkurt të vitit 2000 ka kryer krime lufte kundër banorëve civilë shqiptarë.

Në këtë rast akuzohen edhe Dragoljub Delibashiq, Ilija dhe i Nebojsha Vujaçiq dhe Aleksandër Llazoviq.

Ndryshe sot ka dëshmuar dëshmitarja e radhës Rrezarta Ajeti e cila në shkurt të vitit 2000 ka mbetur pa njërën këmbë.

Gjithashtu në atë ngjarje i është vrarë vëllai I tij Nderim Ajeti dhe janë plagosur shumë civilë tjerë.

Gjykimi ndaj Ivanoviqit do të vazhdojë të hënën ku do të dëshmojë Sabile Ajeti.