Për momentin po punohet me intensitet për largimin e vagonëve që kanë dal nga binarët dje në Çerkez të Kumanovës.

Siç mëson Alsat, fillimisht do të bëhet shkarkimi i materialeve nga vagonët të cilët kanë qenë të ngarkuar me materiale për transportim, ndërsa pastaj do të ndahen vagonët të cilët kanë dal nga binarët për të manipuluar më lehtë gjatë largimit të tyre, për këtë do të përdoret vinç dhe kamionë.

Nuk dihet saktë se kur do të lëshohet për përdorim hekurudha, mirëpo nga Hekurudhat kanë njoftuar se bëhet fjalë për dëm të madh dhe se ekipet po punojnë që sa më shpejtë të lëshohet hekurudha për qarkullim.

Fatkeqësia ka ndodhur mbrëmë, në dalje të stacionit hekurudhor të fshatit Çerkez. Arsyet ende janë të paqarta si kanë dal nga binarët vagonët e trenit./Alsat/