Presidenti serb, Tomisllav Nikoliq, për pa nuk ka bërë një gafë diplomatike, kur para disa muajve ka dashur t’i dhurojë sheikut të Katarit Muhamed bin Zajed, 50 shishe me raki të llojit “tomovaça”.

Siç shkruajnë mediat serbe, skandali është penguar në monet të fundit.

Me rastin e qëndrimit të Nikoliqit në Katar në nëntor tëvitit të kaluar, bashkëpunëtorët e tij kanë përgatitur me këtë rast për sheikun, siç obligon protokolli, me çrast janë përcaktuar për rakinë që Nikoliq e përgatit vetë në vendlindjen e tij. Kanë përgatitur madje 50 shishe dhe kanë udhëtuar në Abu Dabi, Të punësuarit e Ambasadës Serbe në Emirate janë skandalizuar kur kanë dëgjuar se çka ka përgatitur Nikoliq is dhuratë. Me habi i kanë pyetur se a janë të vetëdijshëm se islami e ndalon alkoholin dhe se me këtë Nikoliq do të ofendonte sheikun”, ka treguar një burim diplomatik. Lajm