Komisioni Rregullator për Energjetikë (KRRE) sot pritet të bëj të ditur vendimin për çmimet e derivateve të naftës. Javën e kaluar çmimet ngelën gati të pandryshuara. Një ndryshim i vogël ishte për benzinën Eurosuper 95 që tani shitet për 67 denarë për litër. Ndërsa çmimet e deritaveve të naftës kanë ngelur të pandryshuar nga java e kaluar, përcjellë INA.

 

KRRE javën e kaluar vendosir që benzina “Super 95” të kushtojë 67 denarë, ndërsa çmimi për 98 çmimi të jetë 69 denarë për litër. Çmimi mbeti i njëjtë edhe për dizelin i shitet për 60 denarë për litër. Komisioni Rregullator për Energjetikë i përllogarit çmimet sipas metodologjisë së re për formimin e çmimeve të shitjeve me pakicë të derivateve. Kriteret kryesore për çmimet do të jenë kursi i këmbimit i dollarit kundrejt denarit dhe lëvizja e çmimit të naftës së papërpunuar në bursat botërore. (INA)