05.02.2019

Joram van Klaveren, një ish-anëtar i Partisë Holandeze të Djathtë (PVV) për Liri, bashkëpunëtor i ngushtë i Geerat Wilders islamofobistit të famshëm,  është bërë musliman pas shumë viteve të kaluara aktive kundër Islamit. Joram van Claaveren sot pranoi publikisht se kishte pranuar Islamin.

Van Klaueren u tha mediave hollandeze se ai ishte bërë musliman gjatë një hulumtimi që kreu për të shkruar një libër kundër Islamit.

Ai tani ndihet përgjegjës për paragjykime të shumta negative rreth Islamit dhe muslimanëve që janë në skenë në shoqërinë holandeze. “Ju nuk mund ta imagjinoni se si funksionojnë këto paragjykime, ndërkohë që nuk merreni me to vetë,” thotë Kleveren.

Arnoud van Doorn, një nga ish bashkëpunëtorët më të afërt të islamofobisë, Geert Wilders, shkoi në Islam para Yoram van Klauerenit.

https://www.youtube.com/watch?v=fthJeguApMY