Image result for mercedes 2019 models

Mercedes Benz ka vendosur të shpenzojë 24 miliardë euro për makina elektrike me bateri. 1 miliardë euro të tjera do të investohen në tetë fabrika baterish në Gjermani, Kinë, Tajlandë dhe SHBA.
Prodhuesi gjerman do që ta ofrojë makinën e parë hibride në vitin 2022, dhe të ketë arritur kapacitetin për të prodhuar përbërësit bazë deri në 2030.

 

Vlen të theksohet që komplet vlera e Audi si brend sipas ‘Forbes’ vlerësohet të jetë 12.9 miliard euro. /ina-online.net/