Aktualisht 77 shtete nuk i duan zviceranët

79 Lexime

Pamje nga Hotel Marika, Golem

Për momentin dhjetëra vende nuk u lejojnë zviceranëve të hyjnë në vend, ose vetëm me kufizime të mëdha (vetizolim). Këtu përfshihen magnetet turistikë si Brazili, Kanada, SHBA dhe Tajlanda

Këtyre ditëve shumë zviceranë duan të shkojnë për pushime. Por keni kujdes: Për momentin, zviceranët nuk janë të mirëpritur në vende të ndryshme! Në gjithsej 77 vende, zviceranët duhet të shkojnë në izolim pas arritjes ose nuk lejohen të hyjnë fare. Kjo del nga një listë që portali i udhëtimit Travelneës.ch ka përpiluar nga burime të ndryshme si raporte mediatike dhe informacione nga autoritetet.

Destinacionet e njohura të udhëtimit si Australia, Kina, Irlanda ose Kanada janë ndër vendet në të cilat udhëtimi aktualisht është i kufizuar. Por gjithashtu vende më pak të frekuentuara si Guinea, Honduras ose Kepi i Gjelbër, informon Shtegu.com. Ajo që bie në sy është se zviceranët mund të udhëtojnë pothuajse kudo në Europë, por gjërat mund të bëhen shumë shpejt të pasigurta.

E rëndësishme është se vendet aktualisht po i ndryshojnë kërkesat e tyre për hyrje. Zyra Federale Zvicerane e Shëndetit Publik (BAG), kësaj jave zgjeroi vetëm listën e zonave të rrezikut nga 29 në 42 zona. Mënyra më e mirë për t’u informuar në lidhje me kërkesat e fundit të hyrjes është të konsultohuni me ambasadën e vendit përkatës.
Zviceranëve aktualisht nuk u lejohen të hyjnë në këto vende ose vetëm në një masë të kufizuar:

Argjentinë
Armeni
Azerbaixhan
Australi
Bahamas
Bahrain
Barbados
Belize
Benin
Bolivi
Botsvanë
Burkina Faso
Brazil
Ishujt Kajman
Kili
Kinë
Hong Kong
Kosta Rika
Bregu i Fildishtë
Estoni
Faroe
Fiji
Finlandë
Gambia
Gjeorgji
Grenada
Grenlandë
Guinea
Honduras
Indi
Indonezi
Iran
Irlandë
Izrael
Japoni
Kanadë
Kepi ​​Gjelbër
Kazakistan
Katar
Kenia
Kolumbi
Laos
Liban
Liberi
Malaysia
Mali
Marok
Mauritius
Meksikë
Mongoli
Myanmar
Namibia
Zelanda e Re
Niger
Nigeri
Oman
Panama
Peru
Filipinet
Rusi
Arabia Saudite
Senegal
Seychelles
Sierra Leone
Zimbabve
Singapore
Sri Lanka
Afrika e Jugut
Korea e jugut
Taxhikistan
Tajlandë
Togo
Turkmenistan
Uruguay
Shtetet e Bashkuara
Uzbekistan
Vietnam
Bjellorusi