A është Kombëtarja Zvicerane mjaftueshëm shqiptare ?!

34 Lexime

Një pyetje shumë e veçantë pothuajse e destabilizoi të premten seleksionuesin Murat Yakin në një konferencë për shtyp. Por trajneri ka reaguar në mënyrë perfekte

“A është Kombëtarja Zvicerane mjaftueshëm shqiptare?” Pyetja la pa fjalë për disa sekonda të premten në St. Gallen Adrian Arnoldin, Murat Yakinin dhe Ruben Vargasin, në prag të përballjes me Austrinë. Më pas foli shefi i komunikimeve për Kombëtaren Zvicerane, i ulur në të majtë dhe i kërkoi gazetarit të sqaronte mendimet e tij me këtë pyetje të çuditshme, shkruan „Blick“, transmeton portali Shtegu. „Me këtë dua të them, për sa i përket mentalitetit të emocioneve“, sqaroi burri i ulur përballë tre burrave. Emri i tij: Jozo Brica. Roli i tij: prezantues në SRF, televizion publik gjermanishtfolës, për një format humoristik të quajtur Studio 404.

“Një ditë shqipja do të jetë gjuha e pestë zyrtare”

Ndërsa të tjerët mund të ishin shmangur duke pasur parasysh natyrën absurde të pyetjes, Murat Yakini zgjodhi të përgjigjej dhe e bëri atë në mënyrë të përsosur. “Një ditë, shqipja do të jetë gjuha e pestë zyrtare e Zvicrës”, u përgjigj ai fillimisht duke buzëqeshur. Para se të tregohet shumë serioz. “Unë vetë vij nga origjina të ndryshme, ju e dini këtë. Unë nuk bëj asnjë ndryshim. Kam luajtur me lojtarë të kulturave të ndryshme, veçanërisht nga Shqipëria dhe Kosova, dhe sot, si trajner, është e njëjta gjë”.

Më pas mikrofoni u kaloi gazetarëve të tjerë më “tradicionalë”, për të gjetur se kush do të luante në portë, për shembull, përpara se Jozo Brica të kërkonte të fliste sërish. Adrian Arnold dhe Murat Yakin morën frymë thellë, duke pasur frikë nga më e keqja, por pyetja e dytë ishte më pak tendencioze se e para, por gjithsesi shumë origjinale. “Ne e dimë se janë skuadrat që janë më të uriturat që fitojnë garat e mëdha. A do ta bëni ekipin tuaj të kapërcejë një vakt herë pas here?” pyeti ngatërrestari.

Murat Yakin ndaloi, dukshëm duke pyetur veten se çfarë të përgjigjej, përpara se të gjente zgjidhjen. “Si në të egra, do të thotë? Çfarë mendoni se duhet të bëj?” “Hiq drekën”, u përgjigj aktori. “Do ta mendojmë”, u përgjigj trajneri, përpara se Adrian Arnold të sqaronte se konferenca për shtyp po përfundonte.