29 Lexime

Shtetasi kosovar ka dashur ta mashtrojë një zviceran të moshuar


Një shtetas kosovar ka dashur të marr para nga një zviceran i moshuar në rajonin ëeinfelden si pjesë e një mashtrimi telefonik. Sidoqoftë, i moshuari i zgjuar kishte dyshime. Policia Kantonale...

24 Lexime

Futbollisti i parë shqiptar që luajti për Zvicrën, feston ditëlindjen e tij të “dymbëdhjetë”


Që në moshën 17 vjeçare, futbollisti shqiptar Milaim Rama u zhvendos me familjen e tij në Zvicër dhe menjëherë pas kësaj filloi të luaj futboll sa për hobi për FC Interlaken...

26 Lexime

Xherdan Shaqiri shkon në Gjykatën Federale Zvicerane për mosmarrëveshjen e ndërtimit


Xherdan Shaqiri po planifikon një vilë në Rheinfelden AG që do të kushtojë gati tre milionë franga. Por projekti është në rrezik serioz sepse është hequr leja e ndërtimit. Çështja tani...

28 Lexime

Banda nga Kosova „e fikë“ arkitektin zviceran – me truk kripto


Ata thanë se donin ta ndihmonin – por në vend të kësaj ata me sa duket e tradhtuan: shtatë kosovarë thuhet se kanë mashtruar një arkitekt zviceran për shumë para Arkitekti...

40 Lexime

Islam Alijaj: Steve Jobs i një „revolucioni të aftësisë së kufizuar“?


Këshilltari kombëtar i SP-së së Cyrihut ka paralizë cerebrale dhe është deputeti i parë me prejardhje shqiptare. Islam Alijaj mori detyrën me sloganin e vetëbesuar “Shkruaj histori”. Një portret i gazetws...