30 Lexime

“Kimikatet përgjithmonë” të rrezikshme në cigaret IQOS


Vitet e fundit është bërë gjithnjë e më e qartë se të ashtuquajturat „kimikate përgjithmonë“ (PFAS; kimikate për- dhe polifluorinuara) përfaqësojnë një problem masiv shëndetësor. Sipas hulumtimeve aktuale, kimikatet kanë qenë...

29 Lexime

Votimi për pensionin e 13-të të AVS-së po e elektrizon popullatën në Zvicër


Votimi i nismës për pensionin e 13-të të AVS-së është më i pavendosur se kurrë. Por një gjë është e sigurt: popullata ndjehet e shqetësuar nga këto zgjedhje. Në të vërtetë,...

40 Lexime

Në Zvicër arrestohet një shtetas (45) i Maqedonisë së Veriut i dyshuar për terrorizëm


Mëngjesin e së martës, Policia e Bazelit në Zvicër u mobilizua me një kontigjent të madh dhe ka arritur të arrestojë një të dyshuar për terrorizëm Herët në mëngjesin e së...