27 Lexime

VLEN a do përfshijë në lista figura të shoqërisë civile dhe personalitete që kanë bërë betejat e opozitarizmit


Shkruan: Naser Pajaziti Këto ditë partitë politike, sidomos ato opozitare shqiptare të VLEN janë gati për të filluar me përpilimin e listave për deputetë. Por ajo që më shton kurreshtjen se...

34 Lexime

Pse një biologe e re vdiq me urdhër të një diktatori


Antiintelektualizmi i diktatorit shqiptar Enver Hoxha i kushtoi jetën biologes Sabiha Kasimati në vitin 1951. Studiuesja e peshkut, vetëm 38-vjeçare, u ekzekutua Ajo ishte veçanërisht e dashur për ngjalën. Krijesa jeshile...