54 Lexime

Djaloshi nga Kosova ia vjedh të dhënat shefit zviceran të një firme me famë


Shitësi i banjove luksoze Rolf Senti ka frikë për ekzistencën e tij Ish-çiklisti profesionist i Graubündenit, Rolf Senti, tani i fiton paratë e tij me banjot luksoze. Një nga projektet e...

58 Lexime

Një super tru nga Shqipëria është gruaja më e fuqishme në botë në inteligjencën artificiale


Pak gra kanë aq shumë ndikim në Silicon Valley sa Mira Murati, gruaja pas ChatGPT. Gjeniu shqiptar është truri teknologjik dhe njerëzor që qëndron pas AI. Ajo doli më e fortë...

38 Lexime

Kampet e pushimeve reduktojnë pabarazinë sociale midis fëmijëve dhe të rinjve


Zhvillimi pozitiv i një personi nuk varet vetëm nga disponimi i tij fizik individual, por edhe në mënyrë të konsiderueshme nga mundësitë dhe gjasat në mjedisin e tij. Mjedisi përbëhet nga...