Drejtori i Zhurnal pas tërmeteve në Shkup ka një porosi. O NJERËZ, PUNONI DREJTË SE ZOTI SHEH

Benny Musliu

 

 

 

18:20:05            2016-09-11

 

 

 

 

Shumica prej nesh, duke u nis nga vetja, kohës së fundit shumë pak përmendnim emrin „ZOT“, po aq më pak lutje që të na ruajë nga çdo kastrastrofë e radhës pas vërshimeve që goditën disa fshatra shqiptarë, poe edhe ata maqedonas.
Ndoshta tani me këtë që do shkruaj, mund edhe të gaboj „paragjykoj“, por sipas meje, ndoshta këto dridhje nga Zoti vijnë pasi që ai pas rastit të vërshimit, ku kishte shumë dëme dhe viktima, si u menaxhuan ndihmat, a u dhanë ashtu siç duhej, sepse duke u nisur nga dëgjimi se sa ndihma kanë ardhur, po edhe nga vendimi i Qeverisë për ndihmat e para, sot e kësaj dite, që hiq me larg se sot unë në një vizitë të shkurtër, pashë se aty ende asgjë nuk është rregulluar.

– Aty ende rrugët të janë të papastruara

– Aty ende ka familje duke vuajtur pa kulm mbi kokë dhe duke i ruajtur fëmijët nëpër bodrume
Me një fjalë shkretëtirë!
Ndërsa, sipas informatave që kemi dëgjuar në media:
– 1 milon ka mbledhur vetëm kryqi kuq?
– 1.8 ndoshta dhe më shumë ndihmat e para që erdhën nga Turqia, s`dihet ku përfunduan?
– Grumbullim të mjeteve me shuma të mëdha nga Diaspora, që sipas informacioneve që kam, ndoshta afro 300 mijë euro
– Madje edhe shtetet tjera, Gjermania, Austria e cila e para ofroi 500 mijë euro ndihmë, dhe shumë shtete tjera….
Ndërsa të mos hyj andej se sa vet populli sa ndihmat i ofroi, mirëpo ate që ndoshta këtë koment do të mund ta mbyll edhe me vetëm një fjalë „O NJERËZ, PUNONI DREJTË SE ZOTI SHEH“, po vendosa ta zbërthej dhe të e them mendimin tim…..
Pra uroj të gjithë ata që duheshte sa më parë t’u ndihmojmë familjeve të goditura nga vërshimi, le të vetëdijsohen, le të kthjenë mendjen dhe mos tento në këtë rast të pasurohesh, sepse Zoti se do në këtë formë.
POR BEHUNI TË NDERSHËM DHE SA MË SHPEJT QË ËSHTË E MUNDUR SI NGA QEVERIA, ASHTU DHE NGA ATA QË JANË NË DETYRË PËR TË NDIHMUAR, TI NDIMOJMË SA MË PARË TË GODITURIT NGA VËRSHIMET.
POROSIT E SODIT NGA ZOTI MUND PIKËRISHT TË JANË, POROSI E QARTË, SE BRENDA 15 SEKONDAVE GJITHË MAQEDONINE E BËJË RRAFSH.
PRA UROJ TË RIKTHEHEMI NË NJERËZIM, DHE TI IKIM ZULLUMIT.
P.S: O ZOT, PËR HIR TË GJITHË KETYRE LUTJEVE (MBI 1000 QË NDEGJUAN VESHTË E MI, E KUSHEDI SA NGA GJITHE POPULLI YNË, NA MËSHIRO DHE AJO QË NDODHI „TERMETI“ LE TË JETË I FUNDIT, TE LUTEMI O ZOT…. PRANO LUTJET TONA PËR HIR TË FEMIJËVE (ENGJUJVE) TANË DHE ATA QË JANË TË NDERSHËM DHE NË UDHËN E ZOTIT.

 

 

AMIN!

Top