Osmani: Reformat s’janë iluzion, në BE në 2025 (VIDEO)

14:08:26                    2018-07-29

 

 

Zëvendëskryeministri për Çështje Evropiane, Bujar Osmani thotë se themelet e reformave ekzistojnë dhe tani vetëm duhet të realizohen. Osmani në intervistë shprehet se BDI-ja i futi shqiptarët në sistem, ndërsa Maqedoninë e futi në sistemin euroatlantik. Zëvendëskryeministri Osmani tregon se sa para ka shpenzuar gjatë mandatit të tij si zëvendëskryeministër dhe flet mbi atë se pse një mjek duhet të merret me politikë. OTV Prilep

 

 

БУЈАР ОСМАНИ: Реформите не се илузија

Емисија 5 до 12БУЈАР ОСМАНИ: Реформите не се илузија„Реформите нема да запрат никогаш, и се додека постои една држава треба да се прилагодува на новите околности и предизвици. Рамката е поставена, темелите се поставени, сега треба само да реализираме“, истакнува Бујар Османи, заменик премиер за европски прашања во интервјуто, дел од проектот „Детски болести на демократијата“ реализиран од АГТИС Прилеп.Содржината може да се сподели со наведување на изворот ОТВ Прилеп.AGTIS – ACTAC Sefer Tahiri

Публикувахте от OTV Prilep в Петък, 20 юли 2018 г.

Please follow and like us:
8752
Top