Infermierja shqiptare, Athina Tome, shembull i integrimit në Gjermani

12:29:25              2019-04-16

 

 

Spitali më i vjetër “Charite” nga Berlini në Gjermani, vazhdon të kërkojë specialistë nga jashtë, në repartin e personelit të infermierisë. E gjithë kjo, pasi në Gjermani ka shumë pak infermierë, shkruan “ëelt”, përcjell Shtegu.com. Megjithatë, në këtë sferë papunësia edhe më tej është në rritje e sipër.

Në një video të shkurtër, gazeta në fjalë ka realizuar një reportazh të shkurtër, në të cilin flitet për inferimeren shqiptare Athina Tome. Ajo nuk e kishte shumë lehtë të gjente punë dhe të ndahej nga vendlindja dhe familja e saj.

 

Por, ajo u pritë shumë mirë në Gjermani. “Kolegët e punës ishim shumë të ndershëm e të sinçertë me mua, ambienti është i shkëlqyeshëm dhe kjo më krijon më tepër kënaqësi në punë”, ka pohuar infermierja shqiptare, Athina Tome.
Videon në fjalë mund ta ndiqni në vegëzën në vijim:

 

https://www.welt.de/politik/deutschland/video185721038/Fachkraeftemangel-Charite-arbeitet-mit-Pflegekraeften-aus-Albanien-und-Mexiko.html?wtrid=onsite.onsitesearch

Please follow and like us:
235555
Top