KULTURË articles

Kanita Suma incizon edhe këngën e saj të dytë

Kanita Suma incizon edhe këngën e saj të dytë

Shkupjanja e re, 13-vjeçarja Kanita Suma, e cila e mahniti Ballkanin përmes pjesëmarrjes së saj në shoun televiziv „Iks Faktor“, e ka incizuar edhe këngën e saj të dytë, të titulluar „E re dhe pa brenga“, për të cilën është incizuar edhe spot në regji të produksionit gjerman „Nals“. Autor i këngës është nënshkruar Kris

Dramaturgu kosovar sfidon ekzodin masiv të kosovarëve

Dhjetëra mijëra shqiptarë nga Kosova, muajve të fundit kanë hyrë ilegalisht në shtetet e BE-së, gjithashtu edhe në Zvicër. Dramaturgu nga Kosova, Jeton Neziraj ka vënë në skenë këtë migrim, në Zvicër dhe në Kosovë. Sipas tij, migrimi nuk është opsion i duhur. Trupa teatrore është dukë ushtruar në skenën e sallës së qendrës me

U shua piktori Veli Gërvalla, sot varrimi

Sot në moshën 81 vjeçare ndërroi jetë piktori nga Kosova, Veli Gërvalla. U lind në fshatin Lupc i Poshtëm në vitin 1935. Shkollimin e kreu në vendlindje dhe Podujevë kurse atë të lartë- Akademinë Pedagogjike në Shkup dhe Fakultetin e Arteve në Prishtinë. Vlerësohet për përdorimin e teknikës së akuarelit në pikturë. Ka punuar për

Top